Σα δε ντρέπονται …


Φαβορί για το παγκόσμιο ρεκόρ γονικής ανευθυνότητας έγιναν μέσα σε μία νύχτα, δύο διαφορετικές οικογένειες αλλοδαπών στην Κύπρο.
 
Δύο βρέφη, 4 και 6 μηνών, εγκαταλείφθηκαν απο τους γονείς τους έξω απο νυχτερινά κέντρα, κλειδωμένα σε αυτοκίνητα. Τα βρέφη εντόπισαν δύο διαφορετικοί πολίτες, τη στιγμή που οι αλλοδαποί γονείς τους χόρευαν και έπιναν αμέριμνοι σε κλαμπ.
 
Στην πρώτη περίπτωση Νιγηριανός και Ρουμάνα, αποφάσισαν να τα σπάσουν σε κλαμπ της Λευκωσίας. Δεν είχαν όμως ασφαλές μέρος να αφήσουν το τεσσάρων μηνών βρέφος τους και έτσι αποφάσισαν να το κλειδώσουν στο αυτοκίνητο ενώ οι ίδιοι επιδίδονταν σε χορευτικές φιγούρες.
 
Ευτυχώς, στις τρεις τα ξημερώματα, πολίτης που περνούσε από την περιοχή, εντόπισε εμβρόντητος το βρέφος και ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως, μέλη του αστυνομικού σταθμού Αγίου Δομετίου, έσπευσαν στην περιοχή και εντόπισαν έκπληκτοι το βρέφος να κοιμάται στο κλειδωμένο αυτοκίνητο. Δέκα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε χαρούμενος και λίγο μεθυσμένος, ο 21 ετών Νιγηριανός πατέρας.
 
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό,» Από εξετάσεις της αστυνομίας εντοπίστηκε μετά από δέκα λεπτά και η μητέρα 26 ετών Ρουμάνα να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο. Και οι δύο ήταν τύφλα από το μεθύσι.
 
Ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε το γραφείο ευημερίας και παρέλαβε το 4μηνο βρέφος, ενώ οι δύο αλλοδαποί βρέθηκαν απο την πίστα στο τμήμα όπου και κατηγορήθηκαν γραπτώς.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, λίγη ώρα νωρίτερα, σε άλλο νυχτερινό κέντρο, Βιετναμέζα μητέρα 6μηνου βρέφους και η ηλικιωμένη μητέρα της, εγκατέλειψαν επίσης κλειδωμένο στο αυτοκίνητο το βρέφος, ενω τα έπιναν στο μαγαζί».
 
«Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη της γιαγιάς και της μάνας. Ναι φαίνεται ότι υπάρχει σύλληψη,» ανέφερε η Τούλα Κούλουμου, διευθύντρια Γραφείου Ευημερίας. » Το παιδί το έχουμε πάρει και βρίσκεται σε ασφαλές μέρος σε οικογένεια η οποία το φροντίζει, πρέπει να πούμε ότι επειδή είναι βρέφος το πήγαμε στη μητέρα για να το θηλάσει», ανέφερε.
 
Πάντως ο τρόπος με τον οποίο οι δύο οικογένειες φέρονται να μεγαλώνουν τα δύο βρέφη έχει θορυβήσει το Γραφείο Ευημερίας που διέταξε εμπεριστατωμένη έρευνα.
 
Σύμφωνα με την κ. Κούλουμου, το Γραφείο Ευημερίας, θα αξιολογήσει άμεσα την κατάσταση και θα παρθούν οι αποφάσεις. «Εμείς», ανέφερε, «Θα συνεχίσουμε συστηματικά μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση και των δύο υποθέσεων.»
 
Πάντως, τα τελευταία απανωτά κρούσματα εγκατάλειψης βρεφών, αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια, έχει θορυβήσει το Γραφείο ευημερίας που συγκαλεί σύσκεψη αρμοδίων, με στόχο να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του απίστευτου και όμως συχνά εμφανιζόμενου φαινομένου.

0 σκέψεις σχετικά με το “Σα δε ντρέπονται …”

Σχολιάστε