Μια λάμψη …

λάμψη.jpg

Τον γνώρισα λίγα λεπτά πριν. Άγγελος το όνομα του και μπορώ να πω πως ο νονός του είχε δίκιο που τον βάφτισε έτσι.

Είχαμε κανονίσει ραντεβού μετά από τρεις μήνες που μιλάγαμε στο τηλέφωνο. Ένα λάθος του ΟΤΕ μου είχε στοιχίσει μια καρδιά ερωτευμένη. Ήθελα πολύ να τον γνωρίσω γι’ αυτό και  δεν έφερα αντίρρηση όταν μου το πρότεινε. Η φίλη μου η Ράνια όταν το έμαθε είχε τις αντιρρήσεις της.

©       Και αν δεν είναι αυτό που περιμένεις τι θα κάνεις; Θα σηκωθείς και θα φύγεις λέγοντας συγνώμη λάθος;  μου έλεγε συνέχεια και μου δημιουργούσε διάφορες σκέψεις.

Δεν ξέρω τι θα έκανα σε αυτή την περίπτωση αλλά ένιωθα βαθιά στην καρδιά μου πως δε θα συνέβαινε. Από τις συζητήσεις μας είχα καταλάβει πως είναι ευγενικός και του άρεσε να γράφει ποιήματα. Μόνος του έλεγε πως δεν είναι ποιητής απλά γεννήθηκε για να εκφράζει ότι είχε στην καρδιά του με στίχους.  Πολύ ρομαντικό όταν το άκουσα αλλά δε μου έκανε και τόση εντύπωση γιατί είχα διαβάσει πολλά ποιήματα του. Είχα καταλάβει τι η καρδιά του μου έλεγε χωρίς να μπορεί να το εκφράσει με λόγια.

Η συνάντηση είχε ορισθεί σε μια καφετέρια στην Γλυφάδα. Το μέρος ήταν δική μου σκέψη γιατί γεννημένη σε νησί δε μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να μην είμαι κοντά σε θάλασσα.  Μόνο κοντά της ήμουνα ευτυχισμένη και ένιωθα ελεύθερη. Ο Άγγελος δεν είχε αντίρρηση για το σημείο συνάντησης.

Λίγα λεπτά μετά τη δύση του ήλιου τον είδα για πρώτη φορά και είχα μείνει άλαλη. Ήθελα τόσα να του πω αλλά το μόνο που έκανα ήταν να κοιτάω τα μάτια του. Ένιωθα σα να τον ξέρω από πάντα αλλά δεν ήξερα γιατί. Κοιτώντας τα μάτια του είχαν μια λάμψη που ήμουνα σίγουρη πως την είχα ξαναδεί. Μου δημιουργούσαν μια ζεστασιά σα να ήμουνα ήδη στην αγκαλιά του και να μην ήθελα ποτέ ξανά να φύγω από εκεί.  Ένιωθα άνετα να με κοιτάει παρόλο που αισθανόμουνα σα να με γδύνει  με τα μάτια του.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ …

0 σκέψεις σχετικά με το “Μια λάμψη …”

 1. … αχ βρε Μαρία Ελενα – καλημέρα πρώτα …

  … άντε τώρα να περιμένουμε να δούμε τί έγινε με τον Αγγελο …

  … χιλιάδες σενάρια περνούν από το μυαλό μου …

  … στην αναμονή λοιπόν …

  … έρρωσο …

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s