Εγκαίνια ονειρικά …

Spitaki.jpg
Spitaki.jpg

Τις πύλες τους άνοιξαν σε μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009, το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, στο Ζάππειο, στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Από τις 18 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, το Ζάππειο μεταμορφώνεται, κατακλύζεται από digital μουσικές, θέατρο και βόλτες με το Carousel και μας μεταφέρει το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες.

Στο «Θόλο Θεαμάτων» εναλλακτικοί θίασοι παραμυθάδων θα παρουσιάζουν μουσικές παραστάσεις που θα επικεντρώνονται σε χριστουγεννιάτικους μύθους από όλο τον κόσμο, σε μια κεντρική σκηνή 360 μοιρών στο κέντρο του Θόλου. Στο «Μουσικό Θόλο» τα παιδιά θα ψυχαγωγούνται, ενώ παράλληλα θα γνωρίζουν τη μουσική και τα μουσικά όργανα συμμετέχοντας σε κινητικά και ρυθμικά παιχνίδια. Digital μουσικά παιχνίδια, τραγούδια, πρωτότυπα, σύγχρονα και ψηφιακά όργανα θα εισάγουν τα παιδιά στην μαγεία της μουσικής. Τα παιδιά θα βιώσουν μια εμπειρία μοναδική καθώς σε λίγο χρόνο αναγνωρίζουν τα όργανα, πειραματίζονται, τα αγγίζουν, ακούν τους διαφορετικούς ήχους τους και με την βοήθεια των μουσικών εκπαιδευτών παράγουν μια χορωδία μουσικών οργάνων, κρουστών και εγχόρδων (από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 ως τις 6 Ιανουαρίου 2010, καθημερινά 10:00 έως 21:00).

Ο Εθνικός Κήπος το πιο αγαπημένο μέρος των Χριστουγέννων, ανοίγει γι’ άλλη μια φορά την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τους μικρούς πολίτες της Αθήνας και να τους οδηγήσει σε ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι ανακάλυψης. Σκανδαλιάρικα ξωτικά οδηγούν τα παιδιά στα σπιτάκια του «Χριστουγεννιάτικου Δάσους της Γης» για να τους δείξουν τις γιορτές σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα σ’ έναν μοναδικά φωτισμένο Κήπο, τα παιδιά ταξιδεύουν από τη γνώση στη διασκέδαση, στολίζουν τα δέντρα με στολίδια που φτιάχνουν, παίζουν μουσική, μεταμορφώνονται σε καλικατζαράκια, στέλνουν τις ευχές τους σε ολόκληρο τον κόσμο, μαθαίνουν για το περιβάλλον και διασκεδάζουν με παραστάσεις, παραμύθια και ιστορίες από τον Άγιο Βασίλη!

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων «Το δάσος της Ελπίδας»  (από τις 18 Δεκεμβρίου 2009 – 6 Ιανουαρίου 2010), κάθε μέρα:

  • 10:30-11:00
  • 11:30-12:00
  • 12:30-13:00
  • 13:30-14:00
  • 14:30-15:00
  • 15:30-16:00 .
  • 16:30-17:00

0 σκέψεις σχετικά με το “Εγκαίνια ονειρικά …”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s