Θα αποκτήσει …
Σε Μουσείο Καβάφη θα μετατραπεί η οικία Κωλέττη στην Πλάκα (Πολυγνώτου 13). Το έργο θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού» και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ο δρόμος για τη δημιουργία και στέγαση του κτιρίου άνοιξε την Τρίτη, μετά την υπογραφή από τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά της σχετικής υπουργικής απόφασης για την παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου στο Σπουδαστήριο Νέου Ελληνισμού.

Το ακίνητο αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα, συνολικής δομημένης επιφάνειας περίπου 500 τ.μ. και περιλαμβάνει, επίσης, και ένα ισόγειο βοηθητικό κτίσμα.

Το Μουσείο Καβάφη προβλέπεται να καταστεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και θα εκθέτει σε μόνιμη βάση χειρόγραφα, φωτογραφίες, βιβλία, έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα του μεγάλου Έλληνα ποιητή. Θα περιλαμβάνει αίθουσες πολυμέσων και εκδηλώσεων και θα στεγάσει το πλήρες Αρχείο του Κ.Π. Καβάφη.

Σε συνδυασμό με την πλούσια βιβλιοθήκη και το αρχειακό υλικό του Σπουδαστηρίου Νέου Ελληνισμού, το ερευνητικό κέντρο του Μουσείου Καβάφη θα αποτελέσει ένα από τα πληρέστερα και αρτιότερα κέντρα μελέτης και προβολής της Νέας Ελληνικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού.

Την οικονομική υποστήριξη του νέου μουσείου και του πολυδύναμου ερευνητικού του κέντρου έχει αναλάβει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Advertisement

0 σκέψεις σχετικά με το “Θα αποκτήσει …”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s