Υπάρχω …

«Υπάρχω σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος απ’ τον καιρό που εσείς, οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι μου, με αγαπήσατε και με κάνατε δικό σας.

Υπάρχω, εφόσον εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι εκφράζω τους καημούς, τα προβλήματα σας, την πίκρα της ξενιτιάς, το μόχθο του εργάτη, την εγκατάλειψη, τη μοίρα του ανθρώπου της συνοικίας.

Και θα υπάρχω όσο υπάρχουν ταπεινοί, αγνοί και τίμιοι άνθρωποι του λαού. Γιατί μόνο στην καρδιά του λαού ζω. Εκεί είναι το σπίτι μου, εκεί γεννήθηκα, εκεί θα πάψω κάποτε να υπάρχω!

Σας ευχαριστώ» Στέλιος Καζαντζίδης

Με δύο μεγάλες συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αφιέρωμα στην εμβληματική προσωπικότητα του Στέλιου Καζαντζίδη, η Εθνική Ελλάδος του τραγουδιού, τιμά την μνήμη του.

Φέτος τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 8 χρόνια που ο «Μεγάλος Έλληνας» έφυγε από την ζωή.

Δεν έφυγε και δεν θα φύγει όμως ποτέ από τις καρδιές των απανταχού Ελλήνων.

Σημείο αναφοράς για το ήθος, την συνέπεια και το πάθος, σημάδεψε με την φωνή και τα τραγούδια του γενιές αυτού του τόπου. Έγινε κοινωνός των προβλημάτων της δύσκολης μεταπολεμικής γενιάς, της γενιάς που αναγκάστηκε να ξενιτευτεί για πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουμε οι νεώτεροι ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο αύριο.

Άνθρωπος του λαού στην ζωή και την τέχνη έγινε αντικείμενο λατρείας απ’ όλον τον ελληνισμό.

Μετά από πρωτοβουλία της κας Μαρινέλλας της συντρόφου του στην ζωή και το τραγούδι, την προθυμία και τον ενθουσιασμό για την υλοποίηση των: Χάρις Αλεξίου, Γλυκερία, Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργου Νταλάρα και Πασχάλη Τερζή, το αφιέρωμα στον μεγάλο αυτόν καλλιτέχνη είναι γεγονός.

Η Εθνική Ελλάδος του τραγουδιού, ενώνει την φωνή της στα τραγούδια που στιγμάτισε με την φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης. Τραγουδά όμως για έναν ακόμα σκοπό.

Τα έσοδα από τις δύο αυτές μεγάλες συναυλίες θα διατεθούν για τους σκοπούς του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ» και την δημιουργία μιας πτέρυγας που θα φέρει το όνομα του μεγάλου μας λαϊκού ερμηνευτή Στέλιου Καζαντζίδη.

Την μουσική αυτή παράσταση, στην οποία θα παρεμβληθούν οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα με τον Στέλιο Καζαντζίδη, θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής.

Η γενική είσοδος και στις δύο μεγάλες συναυλίες θα κοστίζει 15?, για να μπορέσει όλος ο κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό να ενώσει την φωνή του με τις φωνές των μεγάλων μας ερμηνευτών στα τραγούδια του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ «Η ΦΩΝΗ ΖΕΙ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ

Για τους σκοπούς Του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΦΑΣΟΥΛΗΣ

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s