Μια γλυκιά συνήθεια …

Μια γλυκιά συνήθεια μου έχει γίνει να κάνω μπάνιο κάθε μέρα και σε άλλη παραλία του νησιού. Για σήμερα διάλεξα την Πέτρα και Άναξο.

Λέσβος, ΠέτραΣε μια μεγάλη αμμουδερή αγκαλιά, γύρω από ένα μεγάλο βράχο που έδωσε και το όνομά του στον οικισμό βρίσκεται η Πέτρα, ακόμα ένα καλοκαιρινό καταφύγιο του νησιού.

Πολύ γνωστή για την Εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, που βρίσκεται στην κορυφή του βράχου, κάθε χρόνο η Πέτρα κατακλύζεται από πιστούς που έρχονται από παντού για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα.

Το χωριό διατηρεί το παραδοσιακό του χρώμα με τα πετρόχτιστα σπίτια, τις Λέσβος, Παραλία της Ανάξουστέγες με τα κεραμίδια και τα λιθόστρωτα δρομάκια του, διαθέτει όμως και τις πιο σύγχρονες ανέσεις για τον επισκέπτη του. Η μεγάλη αμμουδιά που απλώνεται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου είναι μία από τις ομορφότερες του νησιού και προσφέρεται για όλες τις θαλασσινές απολαύσεις. Η δύση του ηλίου στην παραλία αυτή είναι ένα θέαμα μοναδικό που αξίζει να το θαυμάσετε και από το Πετρί, ένα χωριουδάκι που βρίσκεται στο λόφο πάνω από την Πέτρα και θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε, σε μικρή απόσταση από την Πέτρα, την Άναξο, μια μεγάλη αμμουδιά γεμάτη παραλιακά ταβερνάκια και καφενεία.

0 σκέψεις σχετικά με το “Μια γλυκιά συνήθεια …”

Σχολιάστε