Έτσι είμαι εγώ …

     Η κάθε σχέση μου είχαν πει παλιότερα είναι τόσο διαφορετική από κάποια άλλη. Όπως οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι ούτε και οι σχέσεις μπορούν να είναι ίδιες. Μια φιλική σχέση είναι τόσο διαφορετική από μια ερωτική σχέση.

     Με τον Άγγελο δουλεύαμε μαζί στην ίδια υπηρεσία. Ήταν έξυπνος άνθρωπος, με όμορφα χαρακτηριστικά και πολύ ευγενής. Δεν είχε ακόμα αποκτήσει δική του οικογένεια αλλά λάτρευε πολύ τα παιδιά. Δεν ήθελε να πει μια λάθος κουβέντα σε κανέναν. Όταν το έκανε απ’ ότι μου είχε πει αργότερα δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Αυτό το ελάττωμα το είχα και εγώ για πολλά χρόνια.

     Όταν τον γνώρισα μου φάνηκε πολύ περίεργος. Δύσκολα έκανε παρέες και όταν όλοι λέγαμε να πάμε για καφέ αυτός δεν ήθελε να ακολουθήσει. Στην αρχή νόμιζα πως δεν συμπαθούσε κανέναν αλλά δεν ίσχυε αυτό. Αργότερα έμαθα πως είχε ένα πρόβλημα υγείας και δύσκολα μπορούσε να μετακινηθεί.

     Ο Άγγελος μου φαινόταν τόσο δραστήριος που δύσκολα μπορούσα να φανταστώ πως μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εκείνες τις ημέρες άρχισα να τον παρατηρώ για να δω το πρόβλημα. Παρόλο που όπου και να πήγαινε μέσα στην υπηρεσία ήμουνα από πίσω του δεν μπόρεσα να δω κανένα πρόβλημα. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως παρατήρησα ότι κούτσαινε λίγο απ΄  το ένα του πόδι. Απ’ ότι έμαθα αργότερα το ένα του πόδι ήταν πιο μακρύ απ΄ το άλλο απ΄ την ημέρα που είχε γεννηθεί.

     Αυτό το πρόβλημα δε τον είχε πειράξει σε τίποτα. Είχε μάθει να ζει μαζί του. Πολλές ήταν οι φορές που αστειευόταν κιόλας με αυτό. Εγώ άρχισα να τον συμπαθώ και ένιωθα κάπως περίεργα γι’ αυτόν. Δεν ήξερα τι μπορούσε να ήταν αυτό το συναίσθημα που ένιωθα.

     Ξεκίνησα να του φέρομαι κάπως πιο ευγενικά και όποτε χρειαζόταν την βοήθεια μου του την έδινα με μεγάλη ευχαρίστηση. Αυτό συνεχιζόταν για καιρό και σιγά σιγά τα αισθήματα μου συνεχιζόντουσαν χωρίς να ξέρω ακριβώς τι αισθανόμουνα γι’ αυτό τον άνθρωπο.

     Όμως με όλα αυτά στην υπηρεσία είχαν αρχίσει τα κουτσομπολιά. Όλοι λέγανε πως με τον Άγγελο είχαμε σχέση και το κρύβαμε από τους συναδέλφους μας. Εγώ δεν έδινα σημασία γιατί ήμουνα μαθημένη από κουτσομπολιά. Συνέχιζα να έχω την ίδια αντιμετώπιση από τον Άγγελο και να τον βοηθάω όσο περισσότερο μπορούσα. Σιγά σιγά αρχίσαμε και να βγαίνουμε μετά από την δουλειά και να πηγαίνουμε για καφέ ή για φαγητό. Κάναμε πολύ καλή παρέα και από τις συζητήσεις μας κατάλαβα πόσο μοιάζαμε με τον Άγγελο.

     Είχαμε ίδιες απόψεις σε πολλά θέματα και αυτό μου άρεσε πολύ. Λάτρευα τις συζητήσεις μαζί του και πολλές ήταν οι φορές που ήθελα να συζητάμε συνέχεια. Είχα αρχίσει και δενόμουνα μαζί του και παρόλο που δεν ήξερα που θα μου βγει αυτό μου άρεσε. Ο Άγγελος ήταν τόσο γλυκός και αισθανόμουνα όμορφα να συζητάμε και να ανταλλάσουμε απόψεις.

     Κάποια μέρα με κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό. Όταν τον ρώτησα ποιος θα μαγείρευε μου είπε πως ο ίδιος θα μαγείρευε. Μου φάνηκε λίγο παράξενο αλλά σκέφτηκα πως αφού ήταν εργένης τόσα χρόνια θα ήξερε να μαγειρεύει. Μου είπε πως θα μου έχει και μια έκπληξη και περίμενα πως και πως εκείνη την ώρα.

     Το βραδάκι πήρα ένα μπουκάλι κρασί και ξεκίνησα για το σπίτι του. Το βρήκα αμέσως και όταν χτύπησα το κουδούνι μου άνοιξε μια κοπέλα. Ζήτησα τον Άγγελο και μέσα από μια πόρτα βγήκε και με καλοσώρισε. Μου σύστησε την Ελευθερία όπου ήταν η κοπέλα του και καθίσαμε στο σαλόνι να συζητήσουμε.

     Η Ελευθερία ήταν μια πολύ γλυκιά κοπέλα και χαιρόσουν να συζητάς μαζί της. Ταιριάζανε πολύ με τον Άγγελο και σε λίγους μήνες μου είπαν πως ετοιμαζόντουσαν να παντρευτούνε. Ο Άγγελος μου πρότεινε αν ήθελα να τους παντρέψω. Δέχτηκα αμέσως γιατί από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πόσο ταιριασμένοι θα ήταν.

     Με τον Άγγελο και την Ελευθερία βρισκόμασταν αρκετά συχνά γιατί εκτός από κουμπάροι ήμασταν και φίλοι. Αυτό για μένα ήταν  πολύ πιο σημαντική σχέση.

Μαρία Έλενα

0 σκέψεις σχετικά με το “Έτσι είμαι εγώ …”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s