Σαν εθελόντρια στους Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004 έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία σε όλους τους αθλητές που αγωνίστηκαν και θέλησαν να φέρουν ένα μετάλιο στην Ελλάδα.
Όμως όλος αυτός ο σάλος με το ντόπινγκ άρχισε και εμένα να με κλονίζει.
Πιστεύω πως οι αθλητές θα πρέπει να αγωνίζονται με τις δικές τους δυνάμεις για ένα μετάλιο χωρίς να παίρνουν τίποτα.
Αυτό το κάνουν οι αθλητές των παραολυμπιακών αγώνων που μας χάρισαν τόσα μετάλλια στην Αθήνα το 2004 και είμαι σίγουρη πως το ίδιο θα κάνουν και στο Πεκίνο.
Εχθές πρώτη μέρα των αγώνων και ήρθαν τα πρώτα μετάλλια.
Χάλκινος παραολυμπιονίκης αναδείχθηκε ο Γιώργος Καπελλάκης στα 200μ ελεύθερο S2 στην πρώτη ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στην κολύμβηση.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στην κολύμβηση στα 100μ πεταλούδα S13.
Την δεύτερη μέρα των αγώνων είχαμε άλλα δύο μετάλια.
Το ένα από τα δύο είναι από την Κύπρο που από καιρό την θεωρώ δεύτερη πατρίδα μου.
Το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο της κατηγορίας S13 κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου η Κύπρια κολυμβήτρια, Καρολίνα Πελεντρίτου, στα 100μ. πρόσθιο της κατηγορίας SB12.
Η Κύπρια αθλήτρια κάλυψε την απόσταση σε 1:17.58 και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο πήρε η Ισπανίδα Σάντρα Γκόμεθ (1:18.06) και το χάλκινο η Γιαρίνα Μάτλο από την Ουκρανία (1:19.53).
Τη τρίτη μέρα των αγώνων αποκομίσαμε άλλα τρία μετάλια.
Τη δεύτερη θέση που του έδωσε το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης στον τελικό του Μπότσια της κατηγορίας BC3 των Παραολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Το δεύτερο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε ο Γιώργος Καπελλάκης.
Το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας F 57-58 κατέκτησε ο Αναστάσιος Τσίου. Στην έβδομη θέση ο Μηνάς Χαρακόπουλος.
Την τέταρτη μέρα των αγώνων αποκομίσαμε ακόμα τρία μετάλια.
Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης.
O Έλληνας κολυμβητής κατέλαβε την πρώτη θέση στα 100 μ. ελεύθερο καταρρίπτοντας, το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ο ίδιος από τον Δεκέμβριο του 2006. Ο Ταϊγανίδης έφτασε τα τρία μετάλλια στους αγώνες, με την χώρα μας να ανεβάζει την συγκομιδή της στα επτά μετάλλια στη διοργάνωση.
Το δεύτερο μετάλλιό του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου κατέκτησε ο Γιώργος Καπελλάκης. Ο Ελληνας αθλητής, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο της κατηγορίας S2, την Τρίτη κατέκτησε το ασημένιο στα 100μ. ελεύθερο της ίδιας κατηγορίας. Ο Καπελλάκης με επίδοση 2:23.63 κατέλαβε τη δεύτερη θέση.
Η αρχή έγινε με τον Τσίου, ο οποίος αναδείχθηκε χάλκινος Ολυμπιονίκης στη σφαιροβολία F 57-58, με βολή στα 13.72 μέτρα (σ.σ. 1.023 βαθμοί).
Η Κύπρος κατέκτησε ακόμα δύο μετάλια.
Η Καρολίνα Πελενδρίτου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων μικτή, στην κατηγορία SΜ12 με χρόνο 2:35,30.
Αργυρός παραολυμπιονίκης στέφθηκε σήμερα ο Κύπριος αθλητής του στίβου Αντώνης Αρέστη. Ο Αρέστη τερμάτισε δεύτερος στα 200 μέτρα Τ46, με χρόνο 22.15.
Όμως μια απορία που έχω είναι γιατί αυτοί οι αθλητές δεν ακούγονται από τα Μ.Μ.Ε.;
Για να μάθω αυτά τα μετάλια χρειάστηκε να ψάξω ενώ στους ολυμπιακούς αγώνες όταν πέρναμε μετάλια το μαθαίναμε αμέσως.
Αυτά τα μετάλια είναι λιγότερα σε βάρος ή οι αθλητές δε τα αξίζουν όσο αξίζουν οι αθλητές των Ολυμπαικών αγώνων;

