Ανακαλύψτε την …

antikira4.jpg

Κανένας δε το βρήκε. Αυτό το όμορφο μέρος στη φωτογραφία είναι η Αντίκυρα.   

Ακολουθώντας τη νέα Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας (Ε 75), βγαίνοντας στην έξοδο που οδηγεί προς Κάστρο και Λιβαδειά, διανύοντας τη διαδρομή προς Αράχοβα και Δελφούς, μόλις  1 ½ ώρα από Αθήνα, βρίσκεστε στους πρόποδες του Παρνασσού, στη γη των Μουσών στον Ελικώνα, στα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, στο βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Λουκά, εκεί όπου η ιστορία κι ο πολιτισμός σμίγουν αρμονικά με την παράδοση και το φυσικό περιβάλλον.  Απολαμβάνοντας την ομορφιά ενός πανέμορφου τοπίου αγναντεύοντας προς τον Κορινθιακό, δοκιμάστε να κατηφορίσετε προς τον όρμο της Αντίκυρας.  Κολυμπήστε στις πεντακάθαρες παραλίες του Αγίου Ισιδώρου, παρασυρθείτε και χαλαρώστε σ’ ένα γραφικό λιμανάκι, ζήστε μια μοναδική εμπειρία γνωριμίας και ανακάλυψης και θα νιώσετε την επιθυμία να βιώνετε όλο και πιο συχνά αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο τουρισμού.  

   Αντίκυρα, μια σύγχρονη κωμόπολη με υποδομές φιλοξενίας και διασκέδασης άρτια οργανωμένη που μπορεί να καλύψει κάθε γούστο και επιθυμία.

   Τα οργανωμένα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οι πανσιόν παρέχουν ποικιλία υπηρεσιών και είναι προσαρμοσμένα στις σύγχρονες απαιτήσεις των πελατών.

   Οι ταβέρνες, τα εστιατόρια και τα ουζερί καλύπτουν κάθε επιθυμία γεύσης κι εξυπηρέτησης δίπλα στο λιμάνι, με φόντο το Φάρο και τα ψαροκάικα.

  Τα μπαράκια και οι καφετέριες με μουσική και ευχάριστο περιβάλλον προσφέρουν από μια μικρή απόλαυση καφέ ως μια μεγάλη καλοστημένη βραδιά, συνθέτοντας την ολοκλήρωση μιας όμορφης εικόνας.

   Αν έχετε σκάφος αναψυχής, αν είστε λάτρης του ψαρέματος, της κολύμβησης ή των καταδύσεων, αν αναζητάτε την εξόρμηση στη φύση με περιπάτους και αναρρίχηση, αν χρειάζεστε ηρεμία και χαλάρωση, ελάτε στην Αντίκυρα, σε μια περιοχή δίπλα στην Αθήνα, όπου η ιστορία κι ο πολιτισμός , η παράδοση και οι πανέμορφες εικόνες της σίγουρα δε θα σας αφήσουν ασυγκίνητους και θα σας κάνουν να την αγαπήσετε…….

antikira1.jpg
 

 

0 σκέψεις σχετικά με το “Ανακαλύψτε την …”

  1. Υπέροχο όντως μέρος Μαρία Έλενα..

    Έχω πάει αρκετές φορές – τη μία μάλιστα πρόσφατα – και μου άρεσε
    πολύ..

    Συνιστώ κι εγώ στους φίλους μας να την επισκεφτούν..

    Τη θερμή καλησπέρα μου..

    Μου αρέσει!

  2. Τάκη μου

    Είναι πολύ όμορφο μέρος και από το πρωί που ήρθα έχω βρει τον εαυτό
    μου.

    Κάνω βόλτες στην θάλασσα και έχω ηρεμήσει αρκετά.

    Να ξαναπάς γιατί είναι πολύ όμορφο μέρος και έχει και πολύ καλούς
    ανθρώπους.

    Φιλάκια …

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε