Μια συνταγή για το μεσημέρι …

Τηγανίτες λαχανικών


Για 6-8 άτομα
Προετοιμασία & ψήσιμο: μια ωρα

1 κιλό πατάτες
3 μέτρια πράσα


4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό


                                            4-5 κρόκους αυγών

                                            3 κουταλιές τριμμένο έμενταλ

                                            βούτυρο, λάδι, αλάτι, πιπέρι

Η προετοιμασία: Ξεφλουδίστε και πλύνετε τις πατάτες. Σκουπίστε τες και ξύστε τες στο χοντρό μέρος του τρίφτη σε μακριές λωρίδες. Καθαρίστε, πλύνετε, τινάξτε καλά τα πράσα και κόψτε τα πιο τρυφερά φύλλα σε πολύ λεπτές λωρίδες. Λιώστε 6 κουταλιές βούτυρο σ’ ένα τηγάνι και τηγανίστε τις πατάτες για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, βγάλτε τες προσεκτικά με τρυπητή κουτάλα και ρίξτε τες σ’ ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι ζεστάνετε 5 κουταλιές λάδι, τηγανίστε το πράσο μέχρι να γίνει τραγανό και πάρτε το με τρυπητή κουτάλα. Για τις τηγανίτες: Προσθέστε το πράσο στις πατάτες, ρίξτε τους χτυπημένους κρόκους, το έμενταλ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε 4-5 κουταλιές λάδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίξτε το μείγμα κουταλιά κουταλιά, ισιώστε το και τηγανίστε τις τηγανίτες κι από τις δύο πλευρές. Στραγγίστε τες σε χαρτί κουζίνας και σερβίρετέ τες ζεστές. Για να γίνουν οι τηγανίτες πιο αφράτες, χτυπήστε 2-3 ασπράδια με 2 πρέζες μπέικιν πάουντερ σε πολύ σφιχτή μαρέγκα και ανακατέψτε την προσεκτικά με το μείγμα λαχανικών.

0 σκέψεις σχετικά με το “Μια συνταγή για το μεσημέρι …”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s